De zin en onzin van een laptopverzekering


Met een speciale laptop verzekering zit je goed. Je kunt jouw notebook verzekeren bij diverse grote verzekeraars. Het zit namelijk niet altijd in jouw huidige inboedelverzekering. Dankzij zo’n polis geniet je altijd onbezorgd van jouw laptop. Is het vandaag de dag nog de moeite waard om een polis af te sluiten? In deze blog vind je de belangrijkste voordelen en nadelen.


Waarom wel verzekeren?


Waarom uw laptop verzekeren? U bent zuinig op uw laptop, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook als u een beschermhoes om uw laptop heeft. Onze verzekering is speciaal voor uw laptop gemaakt. Zo bent u optimaal verzekerd tegen de meest uiteenlopende vormen van schade. Bij welke vormen van schade biedt zo’n verzekering nu precies uitkomst?

  • Beschadiging na brand
  • Stoten en vallen
  • Nieuw apparaat als uw laptop niet te repareren is
  • Waterschade
  • Diefstal na braak of door geweld (optioneel)
  • Verlengde Garantie


Hoe werkt het afsluiten?


Als uw laptop niet ouder is dan 6 maanden en u hebt het aankoop- of afgiftebewijs van uw laptop tot uw beschikking, dan hoeft u alleen nog maar de aanvraagmodule op de website van de verzekeraar in te vullen. Dan bent u in drie stappen verzekerd:

  • Kies uw apparaat en beslis welke dekking u wenst en tegen welke premie.
  • Vul uw NAW gegevens in, het registratienummer en de datum van aankoop
  • Betaal via iDeal of uw creditcard de eerste maandpremie of eenmalige jaarpremie.

Na ontvangst van de betaling ontvangt u binnen 1 minuut per e-mail de dekkingsbevestiging en uw certificaat. Let op dat de bevestiging ook bij de map ongewenste mail terecht kan komen.


Waarom mijn laptop niet verzekeren?


Een laptop verzekering is niet altijd perse een goed idee. Kijk eerst eens kritisch naar de waarde van jouw laptop of macbook. Wat is op dit moment de economische waarde, en over 3 of 5 jaar? Tegenwoordig zijn laptops een stuk goedkoper in aanschaf dan een jaar of 5 geleden. Als jouw laptop onverhoopt toch kapot gaat, dan kun je waarschijnlijk relatief goedkoop een vergelijkbaar model opnieuw kopen. Helemaal als je het puur gebruikt om snel te internetten, mail te checken, en af en toe Netflix te kijken. Als je elke jaar al €100 of meer kwijt bent aan premies moet je jezelf afvragen of het de moeite is om jouw laptop überhaupt te verzekeren.

Computerverzekeringen voor bedrijven
Zakelijk 27-08-2017 Auteur: Redactie